Korv med rotfruktsstomp - ViktVäktarna

Korv med ostigt rotfruktsstomp

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktig klassiker med korv i all sin enkelhet. Rotfruktsstompet får extra smak av parmesan.

Ingredienser

Potatis

500 g

Morot

250 g

Palsternacka

250 g

Parmesanost

30 g

Bladpersilja

2 msk, hackad

Olivolja

2 tsk

Kycklingkorv 9%

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Instruktioner

  1. Skala potatis, morötter och palsternacka och skär dem i mindre bitar. Koka bitarna i lättsaltat vatten tills de blivit mjuka. Häll av vattnet.
  2. Stöt rotfrukterna till ett grovt mos. Tillsätt riven parmesan, hackad persilja och olivolja, blanda runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek korven i margarin. Servera med rotfruktsstompet.