ViktVäktarna - Korv med rotsaksstomp

Korv med rotsaksstomp

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktig vardagsfavorit! Korv med rotfruktsstomp toppat med persilja.

Ingredienser

Korv 9%

500 g

Potatis

400 g

Persiljerot

300 g

Kålrot

300 g

Morot

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st, 1-2 st

Persilja

½ kruka(or)

Instruktioner

  1. Skär rotfrukter och lök i mindre bitar och lägg i en kastrull. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka.
  2. Mosa grönsakerna grovt och smaka av med salt och peppar. Önskas lite mer sting, smaka av med lite cayennepeppar.
  3. Skär korven i 1 cm-tjocka skivor, skär därefter ett litet jack från kanten in till mitten av varje skiva (så reser de sig inte i pannan) och stek utan fett i non-stickpanna.
  4. Servera korven med stomp och toppa med hackad persilja.