Foto av Korv i ugn à la Tex-Mex från WW ViktVäktarna

Korv i ugn à la Tex-Mex

14
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ungsgratinerad falukorv är mångas favorit, här är en tex-mexkryddad variant som går hem hos hela familjen.

Ingredienser

Korv 9%

400 g, middagskorv

Tomatpuré

2 msk

Taco kryddmix

1 påse(ar)

Majs

140 g, 1 liten burk

Potatis

800 g

Mjölk 0,5%

1 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Gräddfil 12%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär korven i 1-2 cm tjocka skivor utan att skära hela vägen ner. Lägg den i en ugnsfast form.
  2. Blanda tomatpurén med hälften av tacokryddan, lägg i majs och rör om. Låt ett par matskedar av majsspadet hänga med i röran.
  3. Peta ner en del av röran mellan korvskivorna och fördela resterande röra över korven. Gratinera 25-30 minuter i nedre delen av ugnen tills korven och tomatröran fått ordentligt med färg.
  4. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos. Krydda med salt och peppar efter smak.
  5. Blanda gräddfil med resterande tacokrydda och finhackad koriander. Låt stå i kylen och dra tills det är dags för servering.

Anteckning

Du kan enkelt göra din egen tacokrydda genom att blanda lika delar chilipulver, spiskummin, paprikapulver, oregano och salt.