Foto av Korvpytt med rotsaker från WW ViktVäktarna

Korvpytt med rotsaker

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En roligare variant på pytt i panna med rotsaker och korv. Perfekt vardagsmiddag!

Ingredienser

Falukorv 23%

300 g

Potatis

6 st

Rödbetor, färska

4 st

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Lagerblad

2 st

Timjan

1 knippe(n), färsk

Senap

4 msk

Instruktioner

  1. Skala rotsaker och lök, skär i bitar. Skär falukorv i bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i rotsaker och lök och låt fräsa en stund. Lägg i korven och sänk värmen. Krydda med salt och peppar och lägg i lagerblad. Låt fräsa under lock ca 25 min tills rotsakerna är mjuka (beroende på storlek). Rör om då och då så det inte bränns vid.
  3. Lägg i några kvistar färsk timjan och servera med senap.

Anteckning

Tips! Välj en kryddigare korv eller de rotsaker du gillar för variation.