Foto av Korvstroganoffgratäng från WW ViktVäktarna

Korvstroganoffgratäng

13
Point(s)
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Familjefavoriten, korv stroganoff, i gratängform. Kan det bli bättre?

Ingredienser

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Korv 9%

500 g, middagskorv

Tomatpuré

3 msk

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Senap (dijon)

2 tsk

Senap

2 tsk, sötstark

Gräslök

1 knippe(n)

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Vatten

3 dl

Salt

½ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skölj och strimla purjolök. Skär korven i stavar.
  3. Värm olja i en panna och stek purjo, korv och tomatpuré. Tillsätt krossade tomater, matlagningsbas och buljongtärning. Låt sjuda tills buljongtärningen lösts upp. Klipp ner gräslök, men spara lite till garnering. Smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Skölj riset och lägg det okokt en ugnsform (ca 20x30 cm), häll på 3 dl vatten och salt. Se till så att allt ris blir blött. Tillsätt därefter korvröran och täck med folie så att det blir tätt. Sätt in i ugnen ca 40 minuter.
  5. Klipp över lite gräslök och servera med sallad.