ViktVäktarna - Korvwok med nudlar

Korvwok med nudlar

14
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En wok med korv, varför inte? Wok är perfekt vardagsmat som går snabbt och ofta innehåller en massa grönsaker och det behöver vi alla!

Ingredienser

Äggnudlar okokta

250 g

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Vatten

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Ingefära

3 tsk, 2-3 tsk malen

Chili flakes

1 krm

Korv 9%

500 g, middagskorv

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Vitkål

¼ st

Rapsolja

2 tsk

Vatten

1 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Instruktioner

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Blanda ihop en marinad på soja, vatten, pressad vitlök, ingefära och chili flakes. Strimla korven och låt den marineras medan du förbereder grönsakerna.
  3. Skala och slanta morötterna tunt. Strimla paprika och purjolök. Skär vitkål i bitar.
  4. Woka korven med marinaden i hälften av oljan i en stek- eller wokpanna på medelvärme i ett par minuter. Rör om så att det inte bränns vid. Lägg över i en gryta.
  5. Woka grönsakerna i resterande olja och lägg ner i grytan med korv. Tillsätt vatten och buljongtärning, lägg på lock och låt puttra på svag värme i 5 minuter eller tills grönsakerna är mjuka. Smaka ev av med mer ingefära, salt och peppar.
  6. Servera med nudlar.

Anteckning

Att woka innebär att man steker något på väldigt hög värme. Det är då bra att tänka på att inte alla oljor är lämpade för dessa höga temperaturer. Det bästa är att använda en olja med hög rykpunkt, t ex rapsolja, solrosolja eller varför inte testa en smarrig jordnötsolja som också klarar höga temperaturer.