Foto av Kotlett i mangocurrysås från WW ViktVäktarna

Kotlett i mangocurrysås

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fläskkotlett med couscous, banan och en ljuvlig sås baserad på kokosmjölk, smaksatt med mango chutney, chili och curry.

Ingredienser

Couscous, okokt

2 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Banan

1 st

Margarin flytande 80%

1 tsk

Sallad

2 dl

Sockerärter

150 g

Lök

½ st, gul/gula

Curry

2 tsk

Chilipulver

1 krm

Rapsolja

1 tsk

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Mango chutney

2 msk

Japansk soja

½ msk, kinesisk

Honung

1 tsk

Salt

1 krm

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Finhacka lök. Fräs curry och chilipulver i olja. Tillsätt lök, vatten, buljongtärning, kokosmjölk, mango chutney, soja och honung. Låt koka upp och smaka av med salt.
  3. Gnid in kotlettskivorna med pressad vitlök och stek dem i margarin. Krydda med salt och peppar.
  4. Skiva bananen och stek i margarin.
  5. Servera kotlett med couscous, stekta bananskivor, sallad och sockerärtor.

Anteckning

Tillsätt lite såsredning om du vill ha en tjockare sås.