Foto av Kotlett med klyftpotatis och salsa från WW ViktVäktarna

Kotlett med klyftpotatis och salsa

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker kötträtt med en underbar, fruktig salsa! Mango, kiwi och paprika tillsammans med chili ger en god smakkombination med lite hetta.

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

1 tsk

Mango

1 st

Kiwi

2 st

Paprika

1 st, röd

Sweet chilisås

3 msk, 2-3 msk

Olivolja

1 msk

Rödvinsvinäger

2 tsk

Farinsocker

1 tsk

Instruktioner

  1. Tvätta potatisen, skär den i klyftor och lägg i en fettsnål ugnsform. Krydda med salt och peppar, ringla över 1 tsk olja och rör om. Tillaga i ugn 225° ca 30 minuter. Tärna mango, kiwi och paprika. Blanda samman chili, olivolja, vinäger och socker, vänd ner frukt och paprika. Smaka av med salt och peppar. Stek kotletterna i margarin. Servera med potatisklyftor, salsa och sallad.