ViktVäktarna - Kotlett med potatis- och jordärtskocksgratäng

Kotlett med potatis- och jordärtskocksgratäng

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tröttnat på den klassiska potatisgratängen? Testa denna smarriga, timjandoftande gratäng där hälften av potatisen bytts ut mot jordärtskockor, såå gott! Till den serveras stekt fläskkotlett och sallad.

Ingredienser

Jordärtskocka

500 g

Potatis

500 g

Schalottenlök

2 st

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Mjölk 1,5%

1½ dl

Ost riven 17%

1 dl

Timjan

2 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva jordärtskockor och potatis. Skala och strimla lök och vitlök.
  3. Varva potatis, jordärtskockor, schalottenlök och vitlök i en ugnsform. Krydda med salt, peppar och timjan mellan varven.
  4. Slå på matlagningsbas och mjölk, strö över ost och gratinera i ugn ca 20 minuter.
  5. Stek kotletterna i margarin. Krydda med salt och peppar.
  6. Servera köttet med gratäng och sallad.