ViktVäktarna - Kotlett med pasta- och grönsaksgratäng

Kotlett med pasta och grönsaksgratäng

13
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mat som är både enkel och god gillas ju och här har vi just ett sånt recept. En krämig och mild pastagratäng med blomkål och morötter passar alldeles utmärkt till stekta fläskkotletter.

Ingredienser

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora, eller romanesco

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Hönsbuljongtärning

1 st

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 dl

Tomatpuré

½ dl

Oregano

1 msk, hackad

Ost riven 17%

2 dl

Fläskkotlett, fett bortskuret

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar. Skiva morötter. Koka i vatten med buljongtärning tills de mjuknat något.
  3. Koka pasta så att den är väldigt al dente.
  4. Blanda ihop matlagningsbas, tomatpuré, finhackad oregano, salt och peppar.
  5. Lägg avrunna grönsaker och pasta i en ugnsfast form och häll på såsen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen tills den är gyllene, ca 10-15 minuter.
  6. Salta och peppra köttet och stek i margarin.
  7. Servera köttet med pasta- och grönsaksgratängen.