Foto av Kött- och böngryta från WW ViktVäktarna

Kött- och böngryta

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mättande gryta som fungerar utmärkt att frysa in - så laga en rejäl omgång redan nu!

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

500 g

Paprika

3 st, olika färger

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Schalottenlök

2 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, 250 g

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, 250 g

Citron

½ st, rivet skal

Dragon

1 msk

Köttbuljong

4 dl

Matvete okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Tärna köttet i 2 x 2 cm bitar. Dela paprika, morot och lök i mindre bitar. Stek köttet i margarinet och krydda med salt och peppar. Tillsätt grönsakerna och låt det steka med några minuter. Rör ner citronskal, dragon och buljong och koka ca 30 minuter. Tillaga matvete enl. förp. Häll bort vattnet från bönorna och skölj dem. Häll ner dem i grytan och låt allt bli varmt. Servera med matvete och sallad.

Anteckning

Vecka 10