Foto av Kött och svampgryta med pressad potatis från WW ViktVäktarna

Kött och svampgryta med pressad potatis

14
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig köttgryta som bara blir bättre ju längre den får stå och puttra. Serveras med pressad potatis.

Ingredienser

Grytbitar, nöt

500 g

Sidfläsk

50 g

Lök

7 medelstor(t)/medelstora, små steklökar

Svamp

200 g, blandad

Vitlök

2 klyfta(or)

Vin, rött 11%

4 dl

Vatten

2 dl

Köttfond

3 msk

Lagerblad

2 st

Timjan

1 tsk

Potatis

800 g

Morot

6 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skär sidfläsket i bitar och bryn i en gryta. Lägg i lök och låt bryna med. Skär svampen i bitar och bryn. Ta upp lök och svamp från grytan. Lägg i köttet och låt det bryna. Lägg tillbaka svamp och lök. Riv i vitlök. Häll på vin, vatten och fond. Lägg i lagerblad och timjan. Låt grytan stå och puttra cirka en timme tills köttet är mört. Koka potatisen och pressa. Koka morötterna och servera till grytan och den pressade potatisen.