ViktVäktarna - Köttbullar à la Provence

Köttbullar à la Provence

14
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar med smak av senap och örter i en smakrik tomatsås. Serverat med pasta.

Ingredienser

Paprika

1 st

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Nötfärs 10%

400 g

Senap

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Färska örter

2 msk, t ex basilika

Olivolja

2 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Paprikapulver

2 tsk

Pasta okokt (typ penne)

200 g

Instruktioner

  1. Dela paprikor i mindre bitar. Skiva oliver.
  2. Blanda ihop färs med senap, tomatpuré, hälften av örtkryddorna, salt och peppar. Rulla ihop till bullar.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek köttbullarna tills de är gyllenbruna.
  4. Ta upp från pannan och stek paprikan hastigt. Häll på krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärning, oliver, resterande örtkryddor och paprikapulver. Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  6. Lägg ner köttbullarna i såsen och låt dem bli varma. Servera med pasta.