Foto av Köttbullar från Thailand från WW ViktVäktarna

Köttbullar från Thailand

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Smarriga köttbullar i sås med kokosmjölk och currypasta. En annorlunda variant på våra svenska köttbullar, med en touch av Thailand - måste provas!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Rapsolja

1 tsk

Currypasta

2 msk, röd

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Fiskbuljong

1 dl, kraftig

Jordnötter, salta

2 msk

Socker

1 msk

Fisksås (orientalisk)

1½ msk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Blanda färsen med salt och peppar och forma till köttbullar. Stek i olja i en fettsnål stekpanna. Stek dem på medelvärme tills de fått fin färg. Plocka upp köttbullarna och fräs currypastan på svag värme ett par minuter. Tillsätt kokosmjölk, buljong, malda/finhackade jordnötter, socker och fisksås. Red av med såsredning till önskad konsistens. Koka i några minuter. Lägg sedan ner köttbullarna i såsen. Servera med kokt ris och grönsaker som schalottenlök, minimajs och sockerärter.