[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Köttbullar i kokossås från WW ViktVäktarna

Köttbullar i kokossås

10 - 15
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar, denna klassiska familjefavorit, i ny kostym. Närmare bestämt i en röd curry- och kokossås. Hur gott som helst!

Ingredienser

Lök

2 msk, hackad/hackat

Ägg

1 st

Havregryn

½ dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Nötfärs 10%

500 g

Basmatiris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kokosmjölk, lätt

2 dl

Vatten

2 dl

Currypasta

1½ tsk

Koriander

1 knippe(n)

Broccoli

1 stånd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Finhacka lök och blanda med ägg, havregryn, mjölk, salt och peppar i en bunke. Låt svälla 5-10 minuter. Blanda ner färsen till en smet och forma 16 köttbullar. Lägg dem på bakplåtspapper och stek dem 10 minuter i ugnen.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Värm kokosmjölk, vatten och currypasta i en kastrull. Smaka av med salt eller ett par stänk fisksås. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda 5-10 minuter. Toppa med färsk koriander.
  5. Dela broccoli i buketter och koka i lättsaltat vatten tills den är lagom mjuk.
  6. Servera köttbullarna med ris och broccoli.