Foto av Köttbullar med pasta och tomatsallad från WW ViktVäktarna

Köttbullar med pasta och tomatsallad

12
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Köttbullar med kanel och russin, en annorlunda, men god smakkombination. Serveras med pasta och tomatsallad.

Ingredienser

Bröd ljust/vitt

2 skiva(or)

Vatten

2 dl

Nötfärs 10%

400 g

Ägg

1 st

Kanel

½ tsk

Citron

1 st, rivet skal

Russin

2 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vitvinsvinäger

½ dl

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Cocktailtomater

250 g

Lök

½ st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vitvinsvinäger

½ msk

Flingsalt

1 krm

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Gör tomatsalladen. Halvera tomaterna, finhacka löken och lägg i en skål. Blanda olivolja med vinäger och slå över. Strö över flingsalt och svartpeppar, gärna nymalen. Lägg brödet i 1½ dl vatten en stund. Blanda ned färs, salt och peppar. Tillsätt ägget. Smaksätt med kanel och rivet citronskal. Blanda sist ned russinen. Forma till köttbullar. Bryn dem i omgångar i margarin i en fettsnål stekpanna. Lägg över köttbullarna i en gryta. Fräs ur stekpannan med vinäger och ½ dl vatten. Häll skyn över köttbullarna och låt dem eftersteka i ca 5 minuter. Koka pastan under tiden. Servera köttbullarna med sky, pasta och tomatsallad.