ViktVäktarna - Köttbullspanna med fusilli

Köttbullspanna med fusilli

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Oj oj oj, här snackar vi verkligen vardagsfavorit för hela familjen! Rulla köttbullar och lägg tillsammans med pasta och tomatsås i en form, tjoffa in i ugnen och ställ fram en riktig Lady och Lufsen-middag (minus spaghettin och hundhåren) efter 25 minuter. Gissa vem som blir populärast runt matbordet? Du, så klart!

Ingredienser

Nötfärs 5%

500 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

3 msk

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

3 klyfta(or)

Krossade tomater

1 förp

Tomatpuré

2 msk

Oregano

1 tsk, torkad

Basilika

1 tsk, torkad

Köttfond

3 msk, gärna oxfond

Vatten

1 liter

Pasta okokt (typ penne)

250 g, fusilli

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop färs, ägg, ströbröd, salt och peppar. Forma ca 16 köttbullar.
  3. Finhacka lök och vitlök. Blanda ihop med krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, fond, vatten och lite salt och peppar.
  4. Häll pastan i en ugnsfast form. Blanda ner tomatsåsen och fördela ut köttbullarna. Sätt in i ugnen 10 minuter. Ta ut och rör runt försiktigt och sätt tillbaka ytterligare ca 15 minuter eller tills pastan är klar.

Anteckning

Det funkar finfint att göra med formbar sojafärs också om ni är sugna på en vegetarisk middag.