Foto av Köttfärs- och grönsakssoppa från WW ViktVäktarna

Köttfärs- och grönsakssoppa

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mustig färssoppa med smak av tomat och vitlök. Ett perfekt kylskåpsrensningsrecept - har du andra grönsaker som bör användas snart är det bara att tillsätta dessa!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Nötfärs 10%

500 g

Margarin 80%

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Tomatpuré

2 msk

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

2 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Vitkål

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skala, hacka lök och vitlök. Bryn färsen smulig i margarin i en gryta, tillsätt lök och vitlök, låt fräsa med ett par min. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, häll på vatten och låt koka upp. Lägg i smulade buljongtärningar. Riv morötter grovt, strimla vitkålen och lägg i. Låt puttra samman under lock i 20 min. Smaka av med salt och peppar.