Foto av Köttfärs- och linspaj från WW ViktVäktarna

Köttfärs- och linspaj

8
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 15 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
En god paj funkar lika bra till festen som till matlådan. Testa denna mumsiga variant med köttfärs- och linsfyllning där vi dessutom bytt ut mycket av mjölet i pajskalet mot proteinrika kikärter!

Ingredienser

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vetemjöl

4 msk

Rapsolja

1 msk

Vatten

1 msk

Röda torra linser

1 dl

Lök

1 st, gul

Nötfärs 10%

300 g

Rapsolja

1 tsk

Salt

1 tsk

Peppar

2 krm

Tomatpuré

1 msk

Tomater, krossade

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Morot

2 st

Balsamvinäger

1 msk

Ost riven 17%

1 dl

Sallad

2 dl

Majs

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter med gaffel eller stavmixer. Blanda ner mjöl, olja och vatten till en smet. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och grädda ca 15 minuter.
  3. Koka linser enligt anvisning på förpackningen.
  4. Hacka lök. Stek färs i olja, salta och peppra. Blanda ner lök och tomatpuré och låt steka med ett par minuter. Tillsätt krossade tomater och buljongtärning och låt puttra en liten stund.
  5. Skala och riv morötter grovt. Blanda ner dem tillsammans med kokta linser i köttfärsröran. Tillsätt balsamvinäger. Smaka av.
  6. Lägg över färsröran i pajskalet och strö över ost. Gratinera i ca 10 minuter eller tills osten är gyllene.
  7. Blanda ihop sallad, majs och halverade tomater och servera till pajen.

Anteckning

Vetemjölet går att byta ut mot mandelmjöl om du vill ha en glutenfri paj.