Köttfärs- och rotfruktslasagne
12
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 5 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne går alltid hem. Här är en variant med rotfrukter i köttfärssåsen vilken gör den extra god. Dessutom toppas det hela med mozzarella!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Palsternacka
200 g
Kålrot
200 g
Morot
300 g
Rapsolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Nötfärs 10%
400 g
Timjan
½ tsk
Mejram
½ tsk
Tomater, hela konserverade
2 förp
Margarin flytande 80%
2 msk
Vetemjöl
3 msk
Mjölk 0,5%
3 dl
Vatten
3 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
Muskotnöt
1 krm
Lasagneplattor, färska
200 g
Mozzarella
125 g