[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Köttfärsgryta från WW ViktVäktarna

Köttfärsgryta

12
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig gryta med färs, grönsaker och rött vin värmer gott under kyliga kvällar.

Ingredienser

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Paprika

1 st, röd

Vitlök

1 klyfta(or)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Matlagningsvin, rött

1 dl

Tomatpuré

2 msk

Cocktailtomater

125 g

Cayennepeppar

1 krm

Chili flakes

½ tsk

Nötfärs 10%

400 g

Ris, okokt

2 dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och buljongtärning.
  2. Lägg ner hackad lök, paprika delad i bitar, pressad vitlök och grovrivna morötter. Låt koka, och häll sedan ner matlagningsbas, matlagningsvin, tomatpuré och hela cocktailtomater.
  3. Smaka av med salt, svartpeppar, cayennepeppar och chili flakes och låt allt koka tills grönsakerna mjuknat. "Smula" ner köttfärsen och koka tills köttet är klart. Smaka av igen.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera till.