Foto av Köttfärspaj med tomat och oliver från WW ViktVäktarna

Köttfärspaj med tomat och oliver

13
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi piffat till den klassiska köttfärspajen med soltorkade tomater och oliver. Passar både till vardags och att bjuda på.

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Margarin flytande 80%

60 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Nötfärs 10%

400 g

Fraiche 5%

2 dl

Chilisås, tomat

½ dl

Kalvfond

1 msk

Japansk soja

½ msk, kinesisk

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, gröna

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Sallad

75 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs lök och vitlök glansigt. Vänd ner färsen och stek den klar. Tillsätt fraiche, chilisås, fond och soja. Låt sjuda upp.
  4. Låt soltorkade tomater rinna av. Strimla dem och skär oliverna i mindre bitar. Rör ner i färsen.
  5. Fyll upp pajskalet med färsröran. Skiva tomater och lägg över. Strö över ost. Ställ in i ugn ca 30-35 minuter. Servera med sallad.