Foto av KöttfÀrspaj med tomat och oliver frÄn WW ViktVÀktarna

KöttfÀrspaj med tomat och oliver

10
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
6
SvÄrighetsgrad
Medel
HÀr har vi piffat till den klassiska köttfÀrspajen med soltorkade tomater och oliver. Passar bÄde till vardags och att bjuda pÄ.

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Margarin flytande 80%

60 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 tsk

NötfÀrs 10%

400 g

Fraiche 5%

2 dl

ChilisÄs, tomat

½ dl

Kalvfond

1 msk

Japansk soja

½ msk, kinesisk

Soltorkade tomater i olja, avrunna

8 st

Oliver i saltlag

12 stor(t)/stora, gröna

Cocktailtomater

½ ask(ar)

Ost 17%

1 dl, riven/rivet

Sallad

75 g

Instruktioner

  1. SÀtt ugnen pÄ 175 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. FörgrÀdda i 10 minuter.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med margarin och frÀs lök och vitlök glansigt. VÀnd ner fÀrsen och stek den klar. TillsÀtt fraiche, chilisÄs, fond och soja. LÄt sjuda upp.
  4. LÄt soltorkade tomater rinna av. Strimla dem och skÀr oliverna i mindre bitar. Rör ner i fÀrsen.
  5. Fyll upp pajskalet med fÀrsröran. Skiva tomater och lÀgg över. Strö över ost. StÀll in i ugn ca 30-35 minuter. Servera med sallad.