ViktVäktarna - Köttfärsragu med butternutspaghetti

Köttfärsragu med butternutspaghetti

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk härlig ragu går alltid hem! Testa att byta ut den klassiska pastan, helt eller delvis, till någon typ av smarrig grönsakspasta. Till detta recept har vi valt butternutpumpa, men testa gärna också kålrots- eller zucchinispaghetti.

Ingredienser

Butternutpumpa

1 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Fänkålsfrön

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Nötfärs 10%

500 g

Tomater, passerade

1 förp

Socker

1 tsk

Citron

1 st

Basilika

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och svarva pumpan med en grönsakssvarv. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en panna och stek löken några minuter tills den mjuknat. Blanda ner vitlök, fänkålsfrön och chili flakes, låt steka med hastigt.
  3. Blanda ner färsen och bryn den. Blanda ner passerade tomater och socker och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka butternutspaghettin i lättsaltat vatten tills den mjuknat. Lägg ner i ragun. Riv över lite citronskal och toppa gärna med hackad basilika.

Anteckning

Har du ingen grönsakssvarv, se om din butik har färdig grönsaksspaghetti. Du kan såklart även servera den med vanlig spaghetti.