Foto av Köttfärsrulle med ost och skinka från WW ViktVäktarna

Köttfärsrulle med ost och skinka

14
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttfärsrulle med ost- och skinkfyllning. En god och matig rätt, som med fördel serveras med potatis.

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatismjöl

1½ msk

Ägg

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Skinka

8 skiva(or), rökt

Ost riven 17%

1 dl

Japansk soja

1 msk

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Mjölk 0,5%

1 dl

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Japansk soja

1 tsk

Socker

2 g, 1 nypa

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Blanda färs med 1 tsk margarin, potatismjöl, ägg, hackad vitlök, grädde, salt och peppar. Platta/kavla ut till en fyrkant på ett bakplåtspapper. Lägg på skinkan i lager. Strö över osten, spara ev lite att strö ovanpå. Rulla ihop som en rulltårta. Lägg i en smord eldfast form. Pensla med soja. Sätt in i ugn 200° ca 40 minuter. Gör en sås genom att koka upp vatten, tillsätt buljongtärning och mjölk. Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar och socker. Tillsätt redning och låt koka någon minut till. Servera med kokt potatis och grönsaker.