[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Köttfärssås med rotfrukter från WW ViktVäktarna

Köttfärssås med rotfrukter

3 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spaghetti och köttfärssås med linser, rotfrukter och fraiche – en rätt som går hem hos både stora och små och funkar finfint i matlådan!

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rödbetor, färska

2 st

Olivolja

1 tsk

Nötfärs 5%

250 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Röda torra linser

1½ dl

Krossade tomater

2 förp

Sambal oelek

2 tsk

Fraiche 5%

½ dl

Köttbuljongtärning

1 st

Paprikapulver

1 msk

Pasta 100% fullkorn, okokt (typ spaghetti)

250 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök. Riv morötter och rödbetor.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken mjuk. Tillsätt färs och bryn den. Pressa i vitlök och blanda ner rotfrukter och tomatpuré, låt steka med en stund.
  3. Tillsätt linser, krossade tomater, sambal oelek, fraiche, buljongtärning och paprikapulver. Låt allt sjuda ca 15 minuter, tillsätt ev. en skvätt vatten.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Smaka av köttfärssåsen med peppar och blanda ner pastan. Toppa med hackad persilja.