Foto av Köttfärssoppa med saffransyoghurt från WW ViktVäktarna

Köttfärssoppa med saffransyoghurt

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rikligt med grönsaker och rikligt med smak är vad denna rätt lovar. Den innehåller också köttfärs som du kan ersätta med fisk eller fågel om så önskas.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Potatis

4 st

Vatten

1½ liter

Nötfärs 10%

300 g

Lök

1 st, gul/gula

Tomater, passerade

1 förp, eller krossade

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Saffran

1 pkt

Vitlökspulver

1 tsk

Persilja

½ dl

Instruktioner

  1. Riv zucchini, morötter och potatis grovt. Lägg i en gryta med vatten och låt koka ca 10 minuter.
  2. Stek köttfärs och hackad lök. Blanda ner tomater och smaka av med salt och peppar. Blanda ner köttfärsröran i soppan.
  3. Blanda yoghurt, saffran, vitlökspulver och hackad persilja. Smaka av med ytterligare salt och peppar. Servera soppan med en klick saffransyoghurt.