Foto av Köttfärsyakiniku från WW ViktVäktarna

Köttfärsyakiniku

8
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel och god yakiniku på köttfärs, perfekt i vardagen!

Ingredienser

Rött ris okokt

2 dl

Sesamolja

2 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Japansk soja

½ dl

Ingefära

2 tsk, 2-3 tsk torkad

Socker

1 tsk

Purjolök

1 bit(ar)

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Värm olja i en panna och bryn färsen. Blanda ner soja, ingefära, socker, salt och peppar.
  3. Strimla purjolök fint, gärna den gröna delen. Toppa köttfärsen med purjolök och sesamfrön och servera med ris.

Anteckning

Vill du ha en riktigt snabb rätt, välj ett annat ris.