ViktVäktarna - Köttgryta med svamp och paprika

Köttgryta med svamp och paprika

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Snabblagad och mustig köttgryta med kantareller och paprika. Serverad med havreris.

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Fläskytterfilé

500 g

Paprika

1 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Kantareller

110 g, 1 burk à 200 g

Rapsolja

1 tsk

Svampbuljongtärning

1 st

Vatten

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla fläskytterfilén och grovhacka lök och paprika. Låt svampen rinna av.
  3. Värm olja i en panna och bryn köttet. Låt lök och paprika steka med en stund och blanda sedan ner svampen. Lägg i buljongtärning och slå på vatten och matlagningsbas. Låt sjuda en stund och smaka sedan av med salt och peppar.
  4. Servera med havreris.