Köttgryta med vitlöksfrästa bönor
8
Points®
Total tid
2 tim 55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Kött som får koka länge i en god buljong tillsammans med grönsaker kan bli hur gott som helst! Och det blir verkligen denna gryta. Serveras med vitlöksfrästa och mosade bönor.
Ingredienser
Lök
8 liten(t)/små, steklökar
Stjälkselleri
3 st
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Rapsolja
4 tsk
Grytbitar, nöt
800 g
Vatten
6 dl
Oxbuljongtärning
1 st
Rosmarin
1 stjälk(ar)
Vetemjöl
1 msk
Champinjoner
250 g
Gelé
1 msk, svarta vinbär
Vitlök
2 klyfta(or)
Limabönor, konserv
3 förp
Mjölk 0,5%
2¼ dl
Timjan
1 msk, färsk
Persilja
2 msk, färsk