Foto av Krabba på toast från WW ViktVäktarna

Krabba på toast

6
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krabba på toast med blomkålscrème, rostade hasselnötter och dill- och fänkålscrudité. En rätt med god smakkombination och som serveras på ett smakrikt fullkornsbröd.

Ingredienser

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Fraiche 8%

1 dl

Kummin

2 krm

Citron

1 klyfta(or), saft

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Dill

1 knippe(n)

Rapsolja

1 tsk

Rödvinsvinäger

1 tsk

Vatten

1 tsk

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or), à 35 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Hasselnötter

20 g

Krabba kokt

1 dl

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter och koka den mjuk, låt svalna och mixa i matberedare med fraiche och kummin, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Blanda samman olja, vinäger och vatten till en vinaigrette. Hyvla fänkålen tunt, blanda med dill och vinaigrette. Stek brödet i margarin. Lägg toasten på tallrik med lite blomkålspuré på varje skiva, fördela krabbköttet ovanpå, garnera med rostade, grovhackade hasselnötter och fänkålssallad.