Foto av Kräftcannelloni med dill- och västerbottenssås från WW ViktVäktarna

Kräftcannelloni med dill- och västerbottenssås

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grym bjudrätt med en sås som inte går av för hackor. Vi snackar kräftor, västerbottensost, dill och citron. Som en liten kräftskiva i pastarullar.

Ingredienser

Rapsolja

1 tsk

Spenat, förvälld/fryst

200 g

Cocktailtomater

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Kräftstjärtar

170 g, 1 förp à 360 g

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Ost riven 31%

1 dl, västerbottenost

Dill

1 dl, finhackad

Lasagneplattor, färska

250 g

Vatten

½ msk

Rapsolja

½ msk, kallpressad

Vitvinsvinäger

½ msk

Honung

1 tsk

Schalottenlök

2 st

Solroskärnor

1 msk

Solrosskott

2 dl

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Värm olja i en panna och fräs spenaten. Salta och peppra.
  2. Halvera tomaterna.
  3. Vispa ihop matlagningsbas, matlagningsvin och 1 dl av kräftlagen i en kastrull, låt koka upp. Red med majsstärkelse och smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen från värmen och vänd ner ost och dill.
  4. Fördela spenat, tomat och kräftstjärtar på lasagneplattorna och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form och häll på såsen. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  5. Vispa ihop vatten, olja, vinäger och honung. Skiva lök tunt och rosta solroskärnorna i en torr panna. Blanda ihop solrosskott, lök och dressing och toppa med solroskärnor och flingsalt.
  6. Servera cannelloni med salladen och citronklyftor.

Anteckning

Vill du inte använda matlagningsbas går det bra att ersätta med mjölk och reda med lite extra majsstärkelse.