ViktVäktarna - Krämig curry med kikärter och tofu

Krämig curry med kikärter och tofu

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel, snabb och smakrik curry med kokosmjölk, kikärter, tofu och grönsaker. Servera grytan som den är eller med en bit naanbröd, ris eller nudlar!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

2 st

Broccoli

2 stånd

Tofu, fast

400 g

Olivolja

2 tsk

Currypasta

2 msk, korma

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Kokosmjölk

250 g

Vatten

1 dl, 1-2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Klyfta lök och tomat, dela broccoli i mindre bitar och dela tofu i ca 3 cm-stora kuber.
  2. Värm olja i en stor gryta till medelhög värme. Stek lök under omrörning tills den fått lite färg. Tillsätt currypasta och låt steka med 1 minut. Lägg i broccoli, sköljda och avrunna kikärter och vatten, koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i 5 minuter eller tills broccolin mjuknat något. Lägg i tomat och låt sjuda i ytterligare 2-3 minuter under lock.
  3. Rör ut majsmjölet i kokosmjölken och häll ner i grytan. Låt sjuda tills såsen tjocknar något.
  4. Blanda ner tofun och låt sjuda tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  5. Toppa med koriander.