ViktVäktarna - Krämig fläskytterfilé med varm bulgursallad

Krämig fläskytterfilé med bulgursallad

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En grym vardagsrätt som är väldigt poppis. Fläskytterfilé och champinjoner i en mild, krämig sås med smak av dragon och dijon. Serveras med en matig bulgursallad full av stekta grönsaker.

Ingredienser

Fläskytterfilé

600 g

Champinjoner

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Fraiche 5%

4 dl

Dragon

1 msk, färsk

Senap (dijon)

2 tsk

Bulgur okokt (100% fullkorn)

2 dl

Paprika

1 st, röd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, röd/röda

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

½ msk

Instruktioner

  1. Skiva kött och svamp, finhacka lök och vitlök.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lök på låg värme några minuter. Lägg i vitlök, kött och svamp, höj värmen och stek ca 5 minuter. Blanda ner fraiche, dragon och senap. Låt sjuda ca 5-10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strimla paprika och morot. Skiva lök och zucchini tunt. Hetta upp olja i en panna och stek grönsakerna tills de mjuknat. Salta och peppra och blanda med bulgur. Servera med fläskytterfilén.