Foto av Krämig gryta och pressad potatis från WW ViktVäktarna

Krämig gryta och pressad potatis

11
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna härliga gryta kan lätt bli en klassiker. Serveras med pressad potatis! Smaskens för hela familjen.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lövbiff

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Vatten

2 dl

Fraiche 8%

2 dl

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Senap (dijon)

2 msk

Soltorkade tomater, torra

4 st, blötlagda

Syltlök

1 dl

Persilja

2 msk

Haricots verts

3 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Strimla köttet och bryn i margarin i en gryta. Krydda med salt och peppar. Häll på vatten och låt koka upp. Sänk värmen, rör i fraiche, soja och senap. Låt det puttra ca 10 min. Strö över strimlad tomat, syltlök och persilja. Servera med pressad potatis och haricots verts.