ViktVäktarna - Krämig korv- och potatisgryta

Krämig korv- och potatisgryta

11
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chorizo och grillad paprika sätter ljuvlig smak på denna krämiga och lätt rökiga gryta. En ny favorit i vardagsköken!

Ingredienser

Potatis

600 g

Grillad paprika i lag (utan olja)

4 st

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Korv 23%

240 g, chorizo

Olivolja

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Dela potatis och paprika i ca 2x2 cm-stora bitar. Finhacka lök och vitlök. Skiva korven tunt.
  2. Värm olja i en djup panna och stek korven. Sänk värmen och blanda ner lök och vitlök. Låt fräsa ihop några minuter. Blanda ner potatis, paprika, tomatpuré, krossade tomater, vatten och paprikapulver. Låt koka upp och sedan sjuda under lock tills potatisen är mjuk, ca 25 minuter.
  3. Blanda ner matlagningsbas och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.