[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Krämig kycklingpasta med citron och rosmarin från WW ViktVäktarna

Krämig kycklingpasta med citron och rosmarin

11 - 14
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild, krämig pasta med kyckling, sparrisbroccoli, vitlök, citron och rosmarin. Hur gott som helst!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rosmarin

1 msk, färsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och dela sparrisbroccolin i mindre bitar.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och låt sparrisbroccolin koka med de sista två minuterna.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek kycklingen tills de fått färg. Blanda ner finhackad vitlök och rosmarin och låt steka med hastigt.
  4. Blanda ner matlagningsbas, fraiche, buljongtärning och majsstärkelse utblandad i lite vatten. Koka upp och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Blanda ner pasta och sparrisbroccoli och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.