Foto av Krämig kycklingpasta med citron och rosmarin från WW ViktVäktarna

Krämig kycklingpasta med citron och rosmarin

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild, krämig pasta med kyckling, sparrisbroccoli, vitlök, citron och rosmarin. Hur gott som helst!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Sparrisbroccoli (Bellaverde)

200 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Rosmarin

1 msk, färsk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Fraiche 5%

2 dl

Kycklingbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och dela sparrisbroccolin i mindre bitar.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och låt sparrisbroccolin koka med de sista två minuterna.
  3. Hetta upp olja i en djup panna och stek kycklingen tills de fått färg. Blanda ner finhackad vitlök och rosmarin och låt steka med hastigt.
  4. Blanda ner matlagningsbas, fraiche, buljongtärning och majsstärkelse utblandad i lite vatten. Koka upp och låt sjuda en stund tills såsen tjocknat något. Blanda ner pasta och sparrisbroccoli och smaka av med rivet citronskal, salt och peppar.