ViktVäktarna - Krämig ost- och spenatpasta

Krämig ost- och spenatpasta

13
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabblagade pastarecept är bra att fylla hjärnan med! Denna goda variant är mild och god och går i ilfart att slänga ihop när tiden är knapp och magen kurrar,

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, tagliatelle

Spenat, förvälld/fryst

300 g, hackad fryst

Valnötter

12 halv(t)/halvor

Kronärtskocka

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, i vatten

Färskost 11%

100 g

Ost riven 17%

150 g, gärna vällagrad

Citron

½ st

Muskotnöt

1 tsk, ½-1 tsk malen

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tina upp spenaten långsamt i en traktörpanna. Grovhacka valnötter och torrosta i en het stekpanna.
  3. Hacka avrunnen kronärtskocka fint och lägg ner i den tinade spenaten, låt bli varmt. Rör samman färskost och riven ost och lägg ner i pannan och låt allt smälta samman utan att det börjar koka. Smaka av med pressad saft från citron, muskotnöt, salt och peppar.
  4. Blanda pasta med ost- och spenatsåsen. Toppa med rostade valnötter.

Anteckning

Valnötterna ger ett gott tuggmotstånd i rätten, men gillar eller tål du inte dem, byt ut till exempelvis solrosfrön eller pumpakärnor. Gillar du hetta är det gott med chili flakes i.