ViktVäktarna - Krämig pasta med portabello och ärter

Krämig pasta med portabello och ärter

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Pasta carbonara är ju en klassisk vardagsfavorit i många hem. Här har vi en rätt som skulle kunna utmana den. Det är fortfarande pasta, ägg, parmesan och svartpeppar, men pancettan är utbytt mot portabello och ärter. Och bytt är bytt!

Ingredienser

Portabello

400 g

Pasta okokt (typ penne)

250 g, gärna orecchiette

Olivolja

1 tsk

Ägg

3 st

Parmesanost

2 dl, finriven

Gröna ärter

200 g

Instruktioner

  1. Skiva svamp.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen, spara 2 dl kokvatten.
  3. Hetta upp en panna och stek svampen tills den börjar släppa vätska. Tillsätt olja och stek vidare några minuter. Blanda ner ärter och låt allt bli varmt.
  4. Blanda ägg med 1 ½ dl finriven parmesan.
  5. Blanda ner avrunnen pasta i pannan med svamp och ärter. Häll på äggblandningen och kokvattnet. Blanda runt på väldigt svag värme tills du får en krämig konsistens, men akta så att inte äggen koagulerar. Smaka av med svartpeppar och toppa med resterande parmesan.

Anteckning

Har du en klyfta vitlök hemma, finhacka den och låt den steka med på slutet.