ViktVäktarna - Krämig pasta med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost

Krämig pasta med ugnsrostad tomat, sötpotatis och fetaost

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En uppdaterad och matigare variant på den berömda, och så uppskattade, tiktok-pastan. En fetaost läggs på en plåt tillsammans med en massa grönsaker och bakas i ugnen. Den tas ut och blandas ihop med pasta och pastavatten och blir till den krämigaste och godaste pastan du kan tänka dig!

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Aubergine

1 stor(t)/stora

Lök

1 st, röd/röda

Cocktailtomater

400 g

Olivolja

½ msk

Salladsost (feta) 25%

100 g

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft.
  2. Tärna sötpotatis och aubergine. Klyfta lök tunt.
  3. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form och blanda med olja och salt. Lägg osten i mitten av formen och sätt in i ugnen 20-30 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl av kokvattnet.
  5. Blanda ner pastan i grönsakerna och tillsätt lite av pastavattnet. Blanda ordentligt tills det är krämigt och krydda med lite peppar.