ViktVäktarna - Krämig potatissallad

Krämig potatissallad

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig potatissallad med purjolök och smak av senap och dill. Passar bra till det mesta, exempelvis lax, rökt skinka och kyckling.

Ingredienser

Färskpotatis

800 g

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Majonnäs, lätt 30%

3 msk

Kvarg naturell 1%

1 dl

Fil, lättfil 0,5%

2½ dl

Senap

2 msk, grovkornig

Dill

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Låt den svalna.
  2. Tärna potatisen och finstrimla purjon.
  3. Blanda ihop majonnäs, kvarg, fil, senap och dill. Blanda ner potatis och purjolök och smaka av med salt och grovmalen svartpeppar. Låt gärna stå ett par timmar innan servering.

Anteckning

Smaksätt gärna med pressad vitlök och rivet citronzest också. Har du ett grönt, krispigt äpple liggandes är det också väldigt gott att blanda ner.