ViktVäktarna - Krämig primörsoppa

Krämig primörsoppa

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Detta soppa måste du testa. Blomkål, jordärtskocka, palsternacka och edamamebönor. Stekta tillsammans med vitlök och smaksatta med vitt vin och timjan. Det kan inte bli så himla mycket bättre!

Ingredienser

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Jordärtskocka

200 g

Palsternacka

200 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Edamamebönor

250 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Timjan

½ knippe(n)

Grekisk yoghurt 10%

1 dl

Instruktioner

  1. Dela blomkål i små buketter. Skala och skär jordärtskockor och palsternackor i grova bitar.
  2. Fräs margarin i en kastrull. Lägg i blomkål, jordärtskockor, palsternackor, bönor och pressad vitlök. Fräs på medelhög värme i 5 minuter tills grönsakerna fått lite färg.
  3. Häll på vin, matlagningsbas och ett par deciliter vatten. Lägg i buljongtärningen och timjankvistarna. Salta, peppra och låt puttra 15-20 minuter tills alla grönsakerna är ordentligt mjuka.
  4. Ta av kastrullen från värmen och mixa soppan helt slät med en stavmixer. Lägg i yoghurten och mixa ihop allt. Tänk på att du inte kan koka upp soppan efter att du haft i yoghurten då det finns risk att soppan skär sig.