ViktVäktarna - Krämig svamp- och köttpanna med ris

Krämig svamp- och köttpanna med ris

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig gryta med fläskfilé, morötter och svamp smaksatt med timjan och gräslök, serverad med ris.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Fläskfilé

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

250 g

Rapsolja

2 tsk

Timjan

2 tsk

Vatten

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Färskost 4%

150 g

Gräslök

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva upp fläskfilé. Skala och hacka lök och skär morötterna i slantar. Dela svamp i mindre bitar.
  3. Hetta upp olja i en panna och stek köttet tills det fått lite färg. Blanda ner grönsakerna, krydda med salt, peppar och timjan. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Låt puttra några minuter.
  4. Vispa i färskost och låt bli varmt. Toppa med gräslök och servera med ris.

Anteckning

Red av med lite såsredning om du vill att grytan ska få en tjockare konsistens.