Foto av Krämig svampsoppa från WW ViktVäktarna

Krämig svampsoppa

4
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En krämig, mättande soppa med maffig vitlökssmak.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Svamp

750 g, blandade sorter

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

1 tsk

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Vatten

1 liter

Potatis

250 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken mjuk på medelhög värme. Tillsätt hackad svamp och pressad vitlök och fräs under omrörning i 3-4 minuter eller tills den mjuknat.
  2. Häll i soja, buljongtärningar, vatten och tärnad potatis. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda i 20-25 minuter tills potatisen är mjuk.
  3. Rör i grädden. Mixa soppan slät, smaka ev. av med salt och vitpeppar.