ViktVäktarna - Krämigt havreris med svamp och kyckling

Krämigt havreris med svamp och kyckling

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Som en snabbversion av risotto med havreris, kyckling och svamp. Fina kompisar är de tre och tillsammans med en lagrad ost och persilja är detta enkel vardagslyx på hög nivå.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Chilipulver

2 krm

Svamp

400 g, blandad

Rapsolja

2 tsk

Havreris, okokt

2½ dl

Vatten

4½ dl

Kycklingfond

1 msk

Ost riven 17%

1 dl, prästost

Bladpersilja

2 msk

Instruktioner

  1. Strimla kyckling och krydda med chilipulver, salt och peppar.
  2. Skiva svamp.
  3. Hetta upp hälften av oljan i en panna. Stek kycklingbitarna tills de har fått färg och är genomstekta. Lägg åt sidan och håll varma. Värm resterande olja i pannan och stek svampen tills den fått fin färg.
  4. Lägg under tiden havreris, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock tills vattnet absorberats, ca 15 minuter. Blanda runt några gånger under tiden.
  5. Blanda ner den stekta svampen, kycklingen och osten. Blanda runt tills osten smält.
  6. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad persilja.