[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Krispig airfryer-blomkål i pita från WW ViktVäktarna

Krispig airfryer-blomkål i pita

9 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krispiga och smakrika blomkålsbitar luftfriterade i airfryer är oemotståndligt gott! Serverade i varma pitabröd med en syrlig tahinisås och en massa grönsaker. Så gott!

Ingredienser

Ägg

2 st

Citron

½ st

Bladpersilja

¾ dl, finhackad

Panko ströbröd

1½ dl

Koriander

½ tsk, malen

Salt

½ tsk

Spiskummin

1 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Blomkål

400 g

Tahini, med salt

2 msk

Vatten

2 msk, hett

Grekisk yoghurt 0%

2 msk

Pitabröd

4 st

Ruccola

70 g

Cocktailtomater

100 g

Gurka

100 g

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg, rivet skal från 1 citron och 1 tsk pressad citronsaft i en djup tallrik.
  2. Finhacka persilja och blanda ihop med panko, koriander, salt och hälften av spiskumminet och vitlökspulvret.
  3. Dela blomkål i mindre bitar och vänd först i äggsmeten och sedan pankoblandningen.
  4. Lägg dem i airfryern på 200° 10-15 minuter. Ta ut och skaka runt dem efter halva tiden.
  5. Vispa ihop tahini, vatten, yoghurt, pressad citron, ½ tsk spiskummin och ½ tsk vitlökspulver, gärna med elvisp. Smaka av med lite salt.
  6. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och fyll dem med ruccola, skivad tomat och gurka, de krispiga blomkålsbitarna och tahinisåsen.

Anteckning

Har du ingen airfryer? Rosta istället blomkålsbitarna i ugnen, 200° varmluft ca 15-20 minuter.