ViktVäktarna - Krispig äppel- och spetskålsallad

Krispig äppel- och spetskålsallad

1
Points® value
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En krämig och krispig äppel- och spetskålssallad med dijon och valnötter. Gott tillbehör till grillat, till fisken, på burgaren eller på julbordet.

Ingredienser

Spetskål

½ huvud(en)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora, t.ex. Ingrid-Marie

Purjolök

1 bit(ar)

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Senap (dijon)

½ tsk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

tsk

Valnötter

6 halv(t)/halvor

Instruktioner

  1. Finstrimla kål och lägg i en skål.
  2. Skär äpple i mindre bitar och lägg ner i skålen. Finstrimla purjolök och blanda ner. Blanda ner yoghurt och senap. Krydda med salt och peppar.
  3. Krossa valnötter och strö över.