Foto av Krispig koreansk nötfärspytt från WW ViktVäktarna

Krispig koreansk nötfärspytt

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta rätt är inspirerad av bibimbap, en koreansk pytt i panna med ris som bas och stekt ägg på toppen.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Rapsolja

4 tsk

Nötfärs 5%

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Gurka

1 st

Äppelcidervinäger

1 msk

Japansk soja

1 msk

Sesamfrön

1 msk

Ägg

4 st

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en panna med 1 tsk rapsolja och bryn färsen. Finhacka vitlök och blanda ner på slutet. Krydda med salt och peppar. Lägg över färsen i en skål och håll den varm.
  3. Halvera gurka på längden och kärna ur. Dela sedan i grova bitar.
  4. Häll upp resterande olja, vinäger och soja i den heta woken. Blanda ner gurkan och woka den ca 5 minuter. Blanda ner sesamfrön och ta bort plattan från värmen.
  5. Häll upp vatten i en stekpanna så att det precis täcker botten. Stek äggen i vatten tills vitan stelnat.
  6. Lägg upp ris i portionsskålar. Toppa med färs, gurka och ägg. Mal över svartpeppar.

Anteckning

Det är gott att krydda gurkan med chili flakes om du gillar hetta.