Foto av Krispig rostad fisk med grön ärtkräm från WW ViktVäktarna

Krispig rostad fisk med grön ärtkräm

4
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krispig och god fiskrätt med grön ärtkräm. Servera en god sallad och en citronklyfta till.

Ingredienser

Gröna ärter

100 g, frysta

Fraiche 5%

½ dl

Vitlök

3 klyfta(or), 1 msk + 1 tsk hackad

Lime

½ st, 1 tsk saft

Rödspätta

600 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 dl

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Citron

½ st, 1 msk saft

Olivolja

2 msk

Sallad

3 dl

Instruktioner

  1. Lägg de frysta ärtorna i kokande vatten, låt de sjuda i 2 minuter och låt de sedan rinna av. När ärtorna svalnat så lägg dem i en mixer/matberedare tillsammans med fraiche, 1/2 vitlöksklyfta och limesaft, kör till en slät smet och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Blanda ströbröd, 3 hackade vitlöksklyftor och persilja i en bunke, vispa i citronsaft och olja, smaka av med salt och svartpeppar. Se till så att fisken är skinn och benfri samt att ytan är torr. Klappa på paneringen så att det täcker fisken. Grilla på galler i het ugn några minuter, fisken skall vara klar men absolut inte överstekt. Servera fisken med ärtkräm och sallad.