ViktVäktarna - Krispiga haricots verts med chilisås

Krispiga haricots verts med chilisås

2
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Goda gröna bönor panerade i polenta, serverade med en busenkel hemmagjord chilisås.

Ingredienser

Haricots verts

200 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Tomater, passerade

200 g

Tomatpuré

2 msk

Balsamvinäger

1 tsk

Polenta (majsgryn)

1 dl

Vitlökspulver

2 tsk, torkad finhackad

Ägg

1 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Kärna ur och finhacka chili. Lägg chili, passerade tomater, tomatpuré och vinäger i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra under lock ca 5 minuter. Ställ sedan i kylen tills den är helt kall.
  3. Blanda polenta, vitlökspulver, salt och peppar. Vispa upp ägg i en djup tallrik och lägg polentan på en annan tallrik. Doppa bönorna i ägget och vänd sedan runt i polentan.
  4. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 10 minuter. Vänd på bönorna och sätt in ytterligare några minuter.
  5. Servera direkt tillsammans med såsen.