Foto av Krispiga tofutacos med coleslaw från WW ViktVäktarna

Krispiga tofutacos med coleslaw

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Så här ska tofu smaka! Krispigt stekta i en massa smarriga kryddor, serverade i tortillabröd tillsammans med en kryddig slaw på två sorters kål och paprika, och så toppat med salladslök, koriander och pressad lime. Detta är smaskens ska ni veta!

Ingredienser

Tofu, fast

400 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Spiskummin

1½ tsk

Chilipulver

1½ tsk

Paprikapulver

1½ tsk, rökt

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Rapsolja

2 tsk

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Vitkål

1 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Salladslök

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Chipotlepasta

1 msk

Lime

2 st

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Strimla kål och paprika.
  2. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, chipotlepasta, rivet skal och pressad saft från 1 lime. Blanda ner kål och paprika.
  3. Skiva tofu och pressa ut vätska mellan hushållspapper. Tärna sedan i cm-stora bitar.
  4. Blanda ihop alla torra kryddor i en skål och blanda ner tofutärningarna, se till att alla bitar täcks. Blanda sedan med majsstärkelse.
  5. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den fått fin färg.
  6. Strimla salladslök.
  7. Fyll tortillabröd med coleslaw, tofu, salladslök och koriander. Pressa över mer lime.