Foto av Krispiga tofutacos med coleslaw från WW ViktVäktarna

Krispiga tofutacos med coleslaw

9
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Så här ska tofu smaka! Krispigt stekta i en massa smarriga kryddor, serverade i tortillabröd tillsammans med en kryddig slaw på två sorters kål och paprika, och så toppat med salladslök, koriander och pressad lime. Detta är smaskens ska ni veta!

Ingredienser

Tofu

400 g

Salt

1 tsk

Svartpeppar

1 krm

Spiskummin

1½ tsk

Chilipulver

1½ tsk

Paprikapulver

1½ tsk, rökt

Majsstärkelse (redning)

1½ msk

Rapsolja

2 tsk

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Vitkål

1 klyfta(or)

Paprika

1 st, röd

Salladslök

1 knippe(n)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Majonnäs, lätt 32%

2 msk

Chipotlepasta

1 msk

Lime

2 st

Tortillabröd

8 liten(t)/små

Koriander

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Strimla kål och paprika.
  2. Blanda ihop yoghurt, majonnäs, chipotlepasta, rivet skal och pressad saft från 1 lime. Blanda ner kål och paprika.
  3. Skiva tofu och pressa ut vätska mellan hushållspapper. Tärna sedan i cm-stora bitar.
  4. Blanda ihop alla torra kryddor i en skål och blanda ner tofutärningarna, se till att alla bitar täcks. Blanda sedan med majsstärkelse.
  5. Hetta upp olja i en panna och stek tofun tills den fått fin färg.
  6. Strimla salladslök.
  7. Fyll tortillabröd med coleslaw, tofu, salladslök och koriander. Pressa över mer lime.